Premier van Pakistan roept India op tot overleg

Premier van Pakistan roept India op tot overleg

Imran Khan, de eerste minister van Pakistan, heeft India opgeroepen tot overleg om de spanningen tussen beide landen weer te doen afnemen. De onrust in de betwiste grensregio Kasjmir is opnieuw opgelaaid. De twee kernmachten zijn vandaag met legervliegtuigen binnengedrongen in elkaars luchtruim.
Khan sprak zijn Indiase ambtgenoot Narendra Modi toe in een speech die rechtstreeks op tv werd uitgezonden. “Het gezond verstand moet zegevieren. Met de wapens die wij en jullie hebben, kunnen we het ons wel veroorloven om een oorlog aan te gaan?”, verklaarde de Pakistaanse premier, die daarmee impliciet verwees naar de aanwezigheid van kernwapens. “Het is gemakkelijk om een oorlog te beginnen. Maar waartoe dat leidt, heeft niemand onder controle.”

Het conflict tussen Pakistan en India is sinds een tweetal weken weer volop aan het heropflakkeren. Het Pakistaanse leger deelde vanmorgen mee dat het twee Indiase vliegtuigen heeft neergehaald. New Delhi zei dan weer een Pakistaans vliegtuig te hebben neergehaald en zegt ook dat de Pakistani een Indiaas vliegtuig hebben neergeschoten.

bron: Belga