Gezochte zestiger uit Tongeren die vriendin neerschoot dood teruggevonden

Gezochte zestiger uit Tongeren die vriendin neerschoot dood teruggevonden

De zestiger uit Tongeren, die ervan verdacht wordt in Velm (Sint-Truiden) een 36-jarige vrouw te hebben neergeschoten en naar wie de politie massaal op zoek was, is dood teruggevonden. Dat maakte het Limburgse parket namiddag bekend. De man zou zichzelf van het leven hebben beroofd. Gisteren kreeg de politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken een melding binnen over een vrouw die met een schotwonde was aangetroffen in Velm (Sint-Truiden). Een toevallige voorbijganger had de zwaargewonde vrouw met de wagen naar het ziekenhuis gebracht. Van de dader was er op dat moment geen spoor.

De vrouw raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar. Zij kon de politie vertellen wie haar onder vuur had genomen. De verdachte bleek vuurwapengevaarlijk. De politie hield sinds dinsdagnamiddag het huis van de zestiger in de Tongerse Muntstraat in het oog. De buurt werd hermetisch afgesloten.

Vanochtend rond 1 uur vielen de speciale interventie-eenheden van de federale politie de woning binnen, maar de man bleek niet aanwezig. De politie bleef de man opsporen. Vandaag rond de middag kwam het bericht binnen dat de man zich van het leven had beroofd. Het levenloze lichaam werd in een hotel in Hasselt aangetroffen.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

bron: Belga