Copa del Rey - Barcelona vernedert Real Madrid met 0-3 uitzege in Clasico en staat in bekerfinale

Barcelona heeft woensdag met 0-3 van Real Madrid gewonnen in de terugwedstrijd van de halve finales van de Spaanse Copa del Rey. Thibaut Courtois zat op de bank bij de Koninklijke, Thomas Vermaelen zat niet in de selectie bij de bezoekers. De heenwedstrijd in de Clasico was op 1-1 geëindigd, en dus stoot Barça vlot door naar de finale. In de eerste helft werd niet gescoord in de Clasico, maar kort na de rust opende Luis Suarez (50.) op aangeven van Ousmane Dembélé de score. Na een owngoal van Raphael Varane (69.) middenin de tweede helft stond het 0-2, vanop de stip maakte Suarez er vier minuten later 0-3 van. Een pijnlijke nederlaag voor Real, zeker als je weet dat het ook in de competitie niet goed gaat. Het is daar derde, met negen punten minder dan leider Barcelona.

In de finale wacht voor Barcelona ofwel Real Betis ofwel Valencia. Zij speelden in hun heenwedstrijd 2-2 gelijk.