Cercle moet boete van 2.500 euro betalen

Cercle moet boete van 2.500 euro betalen

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 3.500 euro, waarvan 1.000 euro met uitstel, opgelegd aan Cercle Brugge. Groen-zwart houdt die straf over aan het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de Brugse derby van 10 februari tegen stadsrivaal Club.
Nog voor de match op gang werd getrapt moest een steward een brandende toorts verwijderen uit het strafschopgebied. In de tribunes van het Jan Breydelstadion werd Bengaals vuur afgestoken, en in de 27e minuut viel een groene rookbom vanuit de hoofdtribune in de neutrale zone ter hoogte van de spelerstunnel.

Het Bondsparket eiste een boete van 3.500 euro, maar na het horen van de pleidooien – waarin Cercle alle maatregelen opsomde die de club preventief neemt om dergelijke incidenten te vermijden – werd 1.000 euro daarvan met uitstel verleend. Die hangt de Vereniging tot 5 maart 2020 boven het hoofd.

“De Geschillencommissie stelt vast dat dit een relatief nieuw fenomeen is voor Cercle Brugge, maar dat de club wel maatregelen neemt die verregaander en vermoedelijk adequater zijn dan bij andere clubs”, luidt de verklaring.

“Het gebruik van pyrotechnisch materiaal is echter ontoelaatbaar en kan op geen enkele manier gedoogd worden, zij het alleen al omwille van de desastreuze gevolgen die eruit kunnen voortvloeien ten aanzien van de aanwezigen.”

bron: Belga