VIDEO. Nike brengt ode aan vrouwelijke atleten

De nieuwe commercial van Nike weet veel mensen te raken. Het doel is vooral de vrouwelijke sportclichés te ontkrachten. In de spot genaamd ‘Dream Crazier' zijn er tal van momenten te zien van de grootste vrouwelijke atleten ter wereld.
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

De campagnespot, ingesproken door tennisster Serena Williams, haalt vooral het seksisme tegen vrouwen aan. "Als we emoties tonen, zijn we dramatisch. Als we tegen mannen willen spelen, zijn we gestoord. En als we dromen van gelijke kansen, zijn dat waanideeën. Als we ergens voor staan, zijn we 'losgeslagen'. Als we te goed zijn, is er iets mis met ons. En als we boos zijn, zijn we hysterisch, irrationeel, of gewoon gek."

‘Dream Crazier'

Eerder werden al ‘Dream Crazier'-campagnespots gelost met als centrale gedachte lef hebben en durven dromen. Nu ligt de focus op wat sportvrouwen voorkrijgen en niet serieus genomen worden. In het filmpje zien we onder andere Olympisch kampioene Simone Biles, Ibtihaj Muhammad, de schermster die een hoofddoek draagt, Amerikaans snowboardster Chloe Kim en Williams zelf. Het filmpje eindigt met de boodschap: “Toon hen wat gek zijn kan doen."