Vakbonden voeren actie bij Corelio Printing

De drie vakbonden hebben dinsdag actie gevoerd bij Corelio Printing in Erpe-Mere. De bonden vrezen dat het bedrijf over te weinig liquide middelen beschikt om de lonen te betalen. De actie is Europees gecoördineerd, gezien het bedrijf deel uitmaakt van de Circle Media Group. De bonden stellen zich vragen bij de “factoring” die de directie van Corelio Printing toepast, waarbij een derde partij openstaande facturen voorschiet. Na de actie is een ondernemingsraad bijeengeroepen, waarbij de directie toegelicht heeft dat er geen reden is om te vrezen voor onbetaalde lonen.
Wel meldt een vakbondsbron dat er overwogen wordt een weekendploeg te schrappen. Al is niet duidelijk wat de weerslag zou zijn op de tewerkstelling, vandaag zowat 200 mensen. Vorig jaar dreigden 26 werknemers hun job te verliezen bij Corelio Printing. Maar die ontslagronde ging uiteindelijk niet door.
De Belgische bonden staan in nauw contact met de Europese bonden die actief zijn in vestigingen van moederbedrijf Circle Media Group. Maar voorlopig worden geen bijkomende acties aangekondigd.

bron: Belga