Lenteweer blijft nog duren tot morgen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft vandaag erg zonnig, met maxima die opnieuw tussen 16 en 19 graden liggen. Aan zee kan er zich in de loop van de namiddag een lichte zeebries ontwikkelen, waardoor het daar wat afkoelt. Deze avond en nacht blijft het helder en rustig. Het koelt dan opnieuw vrij snel af, waardoor het kwik uitkomt op minima tussen -1 en +6 graden. Dat meldt het KMI. Ook morgen is nog altijd zeer zacht en zonnig. Het kwik stijgt naar 15 tot 17 graden in de Ardennen en naar 18 tot 20 graden in de rest van België. 's Nachts blijft het kalm en kan het nog goed afkoelen. Aanvankelijk is het nog helder of lichtbewolkt, maar in de tweede helft van de nacht neemt de bewolking toe en kan zich lokaal nevel of mist vormen. De minima liggen tussen 1 en 6 graden.

Donderdagochtend hangt er, vooral in het noordwesten van België, veel lage bewolking of nevel en mist. In het oosten zijn er aanvankelijk nog brede opklaringen. Geleidelijk neemt vanuit het westen de bewolking overal toe met op het eind van de namiddag kans op wat lichte regen. Het wordt enkele graden minder zacht, met nog maxima tussen 8 en 13 graden.

Vrijdag blijft het overwegend zwaarbewolkt tot betrokken met af en toe wat lichte regen. De maxima dalen naar 5 tot 10 graden. Zaterdag is het zwaarbewolkt maar meestal droog. Het kwik haalt dan nog maximumwaarden van 6 tot 11 graden. Zondag lijkt grotendeels regenachtig en winderig te zullen verlopen. De maxima blijven tussen 6 en 11 graden liggen.

bron: Belga