Jupiler Pro League - Waarschuwing voor Awoniyi (Moeskroen) na viering met religieuze boodschap

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Taiwo Awoniyi dinsdag een "berisping met uitstel" gegeven. De aanvaller van Moeskroen werd vervolgd omdat hij bij een doelpuntenviering een religieuze boodschap liet zien. "Fear God, and keep his commandments: for this is the whole duty of man", stond te lezen op het ondershirt van Awoniyi. Zijn openingsdoelpunt op bezoek bij AA Gent (1-2) vierde hij door de bijbeltekst onder zijn wedstrijdshirt duidelijk te laten zien.

Het Bondsparket opende op basis van het scheidsrechtersverslag een disciplinair dossier, maar eiste geen effectieve straf. Bondsprocureur Kris Wagner kon leven met een berisping, zolang Awoniyi maar duidelijk begrepen had dat hij niet zo expressief moet vieren.

De aanvaller reageerde dat hij niemand wilde provoceren met de actie, die naar eigen zeggen met de beste bedoelingen werd uitgevoerd. "De Geschillencommssie moet over de FIFA-regels waken, en die stellen duidelijk dat de kledij gereglementeerd moet zijn en geen religieuze boodschappen of slogans mag bevatten. Maar in dit dossier volstaat het om slechts een berisping te geven", luidt het vonnis.

bron: Belga