Belgen in het buitenland - Tielemans helpt Leicester met assist aan zege, Dendoncker verliest van rode lantaarn

Leicester City heeft dinsdag op de 28e speeldag van de Engelse Premier League met 2-1 van Brighton gewonnen. Youri Tielemans gaf voor het eerst een assist in het truitje van Leicester, dat zijn eerste wedstrijd afwerkte na het ontslag van coach Claude Puel. Het Wolverhampton van Leander Dendoncker ging verrassend met 1-0 onderuit bij rode lantaarn Huddersfield. Michael Stowell zat op de bank als interim-trainer van Leicester, maar ondertussen werd met Brendan Rogers wel al een vervanger aangesteld. Tijdens een rush naar voren na tien minuten bewaarde Tielemans goed het overzicht. De Rode Duivel stak de bal vanuit het centrum door naar Demarai Gray, die vrij stond op rechts. Gray kon eenvoudig de openingstreffer in doel schuiven. Toen Jamie Vardy (63.) er in de tweede helft 2-0 van maakte, leek de wedstrijd gespeeld. De Nederlander Davy Pröpper kwam drie minuten later echter met de aansluitingstreffer. Verder kwamen de bezoekers niet meer. Tielemans werd na 69 minuten naar de kant gehaald. Leicester schuift dankzij de zege op naar de elfde plaats. Het telt 35 punten, acht meer dan nummer zestien Brighton.

Huddersfield-Wolverhampton leek lang op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, maar Steve Mounie (90+1.) bezorgde de thuisploeg in de blessuretijd nog haar eerste zege in liefst vijftien wedstrijden. Leander Dendoncker speelde de hele wedstrijd voor de bezoekers, Laurent Depoitre kwam niet van de bank bij Huddersfield. De Wolves blijven na hun nederlaag op de achtste plaats staan, Huddersfield blijft allerlaatste maar nadert tot op drie punten van Fulham.