'Despacito' breekt magische grens van 6 miljard views op YouTube

Weer een mijlpaal voor de hitsingle 'Despacito' van Luis Fonsi en Daddy Yankee. Op YouTube is de videoclip als eerste door de grens van 6 miljard views gegaan. Het nummer van de twee artiesten uit Puerto Rico is daarmee met lengten voorsprong de meest bekeken video op het platform.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

 

Despacito staat sinds 12 januari 2017 op YouTube en brak sindsdien talloze records. Zo was het de video die het snelst de 2, 3 en 4 miljard views behaalde. In april vorig jaar passeerde de clip als eerste de grens van 5 miljard views. Nog geen jaar later zijn daar nu dus nog eens een miljard views bijgekomen.

 

Zomerhit in 2017

Despacito was in de zomer van 2017 over de hele wereld een hit. Het Spaanstalige liedje stond in liefst 37 landen op nummer 1. In Vlaanderen stond het lied twaalf weken achter elkaar op 1 in de Ultratop 50 singles. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in de Verenigde Staten stond de single zelfs zestien weken bovenaan de Billboard Hot 100.

'Shape of You' van Ed Sheeran staat wereldwijd op de tweede plaats met 4,09 miljard views, gevolgd door 'See You Again' van Wiz Khalifa en Charlie Puth met 4,02 miljard views.