Oscars 2019 - Sterren flaneren als vanouds op rode loper

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is opnieuw zover: in het Dolby Theatre in Hollywood worden zondag de Oscars, de belangrijkste filmprijzen, uitgereikt, en dat al voor de 91ste keer. In de aanloop naar de ceremonie, die om stipt 02.00 uur Belgische tijd van start ging, kunnen de fans zich naar goede gewoonte vergapen aan de sterren die op de rode loper flaneren. Glenn Close, die straks een eerste Academy Award in de wacht kan slepen, was als een van de eersten aanwezig. Ze droeg een 20 kilogram zware gouden jurk van Carolina Herrera.

Rachel Weisz, genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol, draagt vanavond een latexjurk van Givenchy. Ze neemt het in die categorie onder meer op tegen Emma Stone, die een jurk van Louis Vuitton heeft aangetrokken.

Trouwens kiezen niet alle vrouwen voor een jurk: Amy Poehler en Melissa McCarthy zijn blijkbaar fans van een broekpak. Die laatste viel zaterdag al twee keer in de prijzen: ze kreeg een Razzie voor haar rollen in de Muppet-film "The Happytime Murders" en in "Life of the Party", maar ze won ook in de categorie van Razzie-sterren die revanche namen met een onverwacht goede rol. Dat is in de "Can You Ever Forgive Me?", waarvoor McCarthy genomineerd is voor een Oscar.

Voorts moet het gala het voor het eerst in dertig jaar stellen zonder gastheer. Daarvoor was de populaire komiek Kevin Hart geselecteerd, maar die maakte zich door homofobe opmerkingen tot persona non grata. Meer dan 20 Hollywood-iconen zullen de show aan elkaar praten.

bron: Belga