Vrouw belt politie nadat cokedealer haar belazert

Vrouw belt politie nadat cokedealer haar belazert
Foto Unsplash

Bijna iedereen kent het gevoel wel. Je wil een product kopen en blijkt achteraf een kat in de zak mee te hebben gekregen. Als je net 200 euro hebt neergeteld, voel je je toch wel belazerd. Logisch dat je dan de politie belt. Al is dat niet altijd even slim.

Agenten uit de Ierse stad Craigavon kregen onlangs een bijzonder telefoontje. Een vrouw belde om te melden dat ze opgelicht was door haar cokedealer. Ze had 200 pond (230 euro) betaald en kreeg daarvoor in de plaats bruine suiker. Pas na de deal realiseerde ze zich dat ze was afgezet.

Verrassing

De lokale politie plaatste het telefoongesprek op Facebook:

(Lees hieronder verder.)

Beller: Ik ben opgelicht
Agent: Oké, heb je geld verloren?
Beller: Ja, ik betaalde 200 pond en kreeg bruine suiker.
Agent: In plaats van wat?
Beller: Cocaïne.

“We zeggen het vaker en we zeggen het nu weer: drugsdealers geven om niks anders dan hun eigen zakken vullen”, schreef de politie bij de post. “Dat drugsdealers oplichters zijn, kan geen verrassing zijn!”

Grappige reacties

De post kan natuurlijk op heel wat hilarische reacties rekenen. “Wie was de dealer, Mary Poppins?”, schrijft iemand. Een ander laat weten dat geen enkele high zo fijn is als high worden van suiker. “Waar gaat het heen met de wereld als we niet eens meer de vriendelijke buurtdealer kunnen vertrouwen?”, reageert een derde.

De bellende vrouw is overigens niet aan haar lot overgelaten. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er met de vrouw is gesproken en dat ze haar advies en hulp hebben aangeboden.