VIDEO. Bultrug ontdekt in de Braziliaanse jungle

Wetenschappers hebben een bizarre ontdekking gedaan in de Braziliaanse jungle. Op tientallen meters van de zee troffen ze namelijk het karkas van een jonge bultrug aan. Hoe het dier daar is terechtgekomen, is onduidelijk.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Aasgieren

De jonge walvis werd meer bepaald gevonden op het eiland Marajo, gelegen aan de monding van de Amazonerivier. Dirlene Silva van overheidsinstantie Semma geeft aan dat wetenschappers de bultrug ontdekten door de aanwezigheid van aasgieren. Het kalf van twaalf maanden oud stierf waarschijnlijk op zee en werd nadien aan land geworpen door hoge golven aan de kust.

Ongebruikelijk

Renata Emin, voorzitter van Bicho D'Agua en marinespecialiste, gaf uitleg aan de Braziliaanse krant O Tempo Brasil: "We weten niet wat de bultrug te zoeken had voor de noordkust van Brazilië tijdens februari. Bultruggen reizen normaal gezien niet naar het noorden. Drie jaar geleden werd er eentje gezien in de regio, maar het is heel ongebruikelijk. We denken dat het kalf samen met z'n moeder aan het reizen was en verdwaald raakte." Onderzoekers voeren nu een autopsie uit en hopen zo meer te weten te komen over hoe het dier stierf.