Dit moet je écht niet doen voor je ontbijt

Pexels

Iedereen weet dat je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Door ’s ochtends te eten verbrandt je lichaam namelijk energie. Toch zijn er gebruiken die je beter vermijdt, want die kunnen slecht zijn voor je gezondheid. Deze gewoontes voor je ontbijt laat je beter achterwege.

1. Medicijnen nemen

Dit doe je best niet voor je ontbijt, tenzij je dokter het je heeft aangeraden. Het zou de werking van het medicijn verminderen en kan je maagwand irriteren. Moet je het toch doen? Drink dan wat melk. Dat laagje reduceert de kans op maagzweren of –bloedingen.

2. Kauwgom eten

Met een kauwgom in je mond produceert je maag spijsverteringszuur. Dit breng je maag in de war, want die denkt dat er eten aankomt. Te veel kauwgom eten kan leiden tot gastritis of maagslijmvliesontsteking.

3. Koffie drinken

Velen gaan dit niet graag horen, maar toch vermijd je het zwartee goud beter voor je iets in je maag hebt. Het zou ervoor kunnen zorgen dat je brandend maagzuur krijgt. Koffie drinken zonder iets te eten kan ook leiden tot een tekort aan serotine, en dat zou depressies veroorzaken. Toch maar even de tijd nemen voor een ontbijt?