Golden Raspberries: ‘Holmes & Watson’ grote winnaar met vijf Razzies

Golden Raspberries: 'Holmes & Watson' grote winnaar met vijf Razzies
Foto R.V.

De avond voor de Oscars worden traditiegetrouw de Golden Raspberries uitgedeeld, de jaarlijkse prijzen voor het slechtste wat Hollywood heeft voortgebracht. De grote winnaar van deze editie was ‘Holmes & Watson’ van regisseur Etan Cohen. Voor actrice Melissa McCarthey werd het een avond met twee gezichten. 

‘Holmes & Watson’, een Sherlock Holmes-komedie, won niet alleen de Gouden Framboos voor slechtste film, maar ook die voor slechtste regisseur, slechtste herwerking en slechtste mannelijke bijrol (John Reilly).

Revanche

Melissa McCarthy kreeg een ‘Razzie’ voor haar rollen in de Muppet-film ‘The Happytime Murders’ en in ‘Life of the Party’, maar ze won ook in de categorie van Razzie-sterren die revanche namen met een onverwacht goede rol. McCarthy is genomineerd voor een Oscar voor haar rol in ‘Can You Ever Forgive me?’.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump werd onderscheiden. Voor zijn rol in de documentaires ‘Fahrenheit 11/9’ en ‘Death of a Nation’ werd hij uitgeroepen tot slechtste acteur.