WTA Boedapest – Alison Van Uytvanck vecht zich naar finale

WTA Boedapest - Alison Van Uytvanck vecht zich naar finale
WTA Boedapest - Alison Van Uytvanck vecht zich naar finale

Alison Van Uytvanck (WTA-50) krijgt zondag de kans om haar titel te verlengen in Boedapest (250.000 dollar). De 24-jarige Vlaams-Brabantse knokte zich zaterdag naar de finale door haar Russische leeftijdsgenote Ekaterina Alexandrova (WTA-64) in 2 uur en 16 minuten met 3-6, 6-4 en 7-6 (9/7) te verslaan. Zowel in de tweede als de derde set maakte Van Uytvanck een break achterstand goed. In de derde set deed ze dat zelfs twee keer en redde ze bovendien vijf matchballen, waarvan twee in de tiebreak. Zelf maakte ze het op haar tweede matchbal wel af.
Zondag neemt eerste reekshoofd Van Uytvanck het in de finale op tegen de winnares van de partij tussen de Russische Anastasia Potapova (WTA-87) en de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-81).
Vorig jaar won Van Uytvanck het hardcourttoernooi in de Hongaarse hoofdstad door de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-30) met 6-3, 3-6 en 7-5 te verslaan. Dat was goed voor een derde titel uit evenveel finales. In 2013 won ze in Taiwan (125), in 2017 in Quebec.

.

bron: Belga