Tot woensdag zonnig en zacht weer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdagmiddag is het meestal zonnig. Het KMI verwacht enkel wat hoge bewolking. Het is vrij zacht met maxima tussen 9 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost. Vanavond en vannacht is het helder tot licht bewolkt. Er is wat nevel mogelijk, vooral dan in het westen van het land. De minima schommelen tussen -2 en +3 graden. De wind wordt zwak uit het zuidoosten. In de Ardennen blijft hij matig. Zondag is het rustig en meestal zonnig met wat hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden. De wind is meestal zwak uit oost tot zuidoost of uit veranderlijke richtingen. Geen verandering voor de nacht van zondag op maandag. Ook dan is het lichtbewolkt met wat hoge wolkenvelden. Er waait een zwakke, en in Hoog-België soms een matige wind uit veranderlijke richtingen of uit oost tot zuidoost. Minima tussen -2 en +3 graden.

Maandag blijft het droog en krijgen we volop zon. Het wordt aangenaam zacht met maxima van 14 graden aan zee en in de Hoge Ardennen en 16 of lokaal 17 graden in het binnenland. De wind is zwak uit veranderlijke of oostelijke richtingen. Aan zee steekt er in de namiddag een noordelijke zeebries op en vallen de temperaturen een stuk terug.

Dinsdag begint de dag in het noordwesten van het land mogelijk met mist. Daarna wordt het overal zonnig met maxima tot 16 à 17 graden in het centrum van het land. De wind is zwak uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen. Aan zee is in de namiddag opnieuw een noordoostelijke zeebries mogelijk met terugvallende temperaturen.

Woensdag is er eerst kans op nevel of mist. Daarna wordt het zonnig met maxima rond 16 à 17 graden. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke of zuidelijke richtingen. Aan zee is opnieuw een zeebries mogelijk.

bron: Belga