Primera Division - Barcelona wint dankzij vijftigste hattrick van Messi bij Sevilla

Lionel Messi heeft FC Barcelona zaterdag de winst bezorgd bij Sevilla (2-4). De Argentijnse superster tekende voor een hattrick. Messi bracht Barcelona twee keer op gelijke hoogte en zette zijn ploeg vijf minuten voor tijd ook op voorsprong. Het betekende voor de 31-jarige Argentijn de vijftigste hattrick in zijn carrière, waarin hij nu staat op 650 doelpunten. Sevilla was voor rust, via aanvoerder Navas en Mercado, twee keer op voorsprong gekomen. Messi stelde in blessuretijd Luis Suárez in staat de 2-4 eindstand vast te leggen.

Dankzij de Argentijn verstevigde Barcelona, dat Thomas Vermaelen moest missen met een contractuur in het rechterbeen, haar leidersplaats in La Liga. De Catalanen hebben nu tien punten voorsprong op Atlético Madrid, dat zondag Villarreal ontvangt. Real Madrid, derde op twaalf punten van Barcelona, speelt dan tegen Levante.