Dag van de Academies - 8.000 leerlingen muziek, woord, dans en beeld tonen hun kunsten rond thema tijd

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Antwerpen vindt vandaag de Dag van de Academies plaats. Meer dan 8.000 leerlingen muziek, woord, dans en beeld tonen hun kunsten in meer dan 150 projecten of activiteiten rond het thema "tijd". Dat meldt de Academies, de verzameling van de kunstscholen in Antwerpen. Onder de noemer "TIJD voor KUNST" zetten de leerlingen van de Academies tijdens deze editie van de Dag van de Academies de klok even stil. "We laten hen genieten van de tijd die ze op de Academies beleven én we laten hen uitkijken naar de boeiende tijd die op komst is", zegt Jeroen Keymeulen, netwerkdirecteur van de Academies. "Met dit thema leggen de Academies ook de link met de viering van 200 jaar Stedelijk Onderwijs dit schooljaar."

De Dag van de Academies vindt van 11 tot 18 uur plaats op 14 locaties op en rond het Mechelseplein in Antwerpen. Onder meer Amuz, Kavka, Maagdenhuis, Tutti Fratelli en Kapitein Zeppos werken mee aan deze editie.

De Academies zijn de kunstscholen van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Met 55 vestigingsplaatsen verspreid over alle districten van de stad zorgen zij voor de kunstzinnige ontplooiing van meer dan 10.000 leerlingen. Ruim de helft van de leerlingen volgt muziek, 35 procent beeld, 11 pct woord en 2 pct dans. De meeste leerlingen (65 pct) zijn jonger dan 18 jaar. De stedelijke Academies zetten dan ook in op kinderen en werken nauw samen met basisscholen zodat kinderen sneller doorstromen naar een teken- of muziekschool.

bron: Belga