Lutsenko is opnieuw eindlaureaat in Oman

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Kazak Alexey Lutsenko (Astana Pro Team) moest de eindzege in de Ronde van Oman (2.BC) niet meer afstaan op de slotdag. De Italiaan Giacomo Nizzolo (Team Dimension Data) sprintte daarin naar ritwinst. Ook in de korte slotetappe van 135 km naar de Matrah Corniche lieten de Belgen zich zien in de aanval: Nathan Van Hooydonck (CCC Team) trok opnieuw een aanval in gang, en kreeg deze keer het gezelschap van landgenoot Stijn Vandenbergh (Ag2R - La Mondiale), de Canadees Adam de Vos en de Fransman Alexis Guerin.

De twee Belgen gingen samen met de Canadees de laatste van drie lokale ronden van 7,5 kilometer in met een voorsprong van 25 seconden op het peloton, dat was opgeschrikt door een valpartij. Die had onder meer de opgave van ritwinnaar Alexander Kristoff (UAE - Team Emirates) geëist en ook het nummer 2 in het klassement, de Italiaan Domenico Pozzovivo, moest achtervolgen.

In de laatste vier kilometer werden de vroege vluchters toch terug bij het nekvel gegrepen en kon het peloton zich opmaken voor de voorspelde sprint. Daarin haalde Nizzolo het voor zijn landgenoten Sonny Colbrelli en Davide Ballerini. Het is de eerste zege van de 30-jarige Italiaan voor zijn nieuwe team Dimension Data. Boris Vallée (zesde) en Amaury Capiot (achtste) haalden de top tien van de dag.

In de eindstand veranderde weinig tot niets: Lutsenko volgt zichzelf op als eindwinnaar en heeft zo op amper vijf koersdagen tijd al vier overwinningen op zijn palmares voor 2019 gezet. Pozzovivo sluit af als tweede, de Spanjaard Jesus Herrada als derde. Eliot Lietaer (Wallonie-Bruxelles) is de beste Belg in de eindstand op plaats zeven.

bron: Belga