Greg Van Avermaet telt af naar Omloop

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met een tweede en derde plaats kan Greg Van Avermaet terugblikken op een uitstekende Ronde van Oman. "Ik had natuurlijk graag een rit gewonnen, maar het gevoel is goed en wat telt is het klassieke voorjaar", zei hij vandaag na de slotetappe. Van Avermaet toonde zich 'te braaf' in de sprint die Colbrelli won en zag een sterke Lutsenko aan het werk. Geen ritzege, maar hij onthoudt het positieve. "Ik heb drie keer meegestreden voor winst, maar ik win niet. Dat is spijtig, ik had graag gewonnen het is ook geen ramp, verre van. Oman is voor mij vooral een voorbereidingskoers en ik ben tevreden over de conditie. De ploeg reed ook goed samen, niemand is gevallen en dat is toch ook belangrijk met het oog op volgende week. We hebben een mooie kern voor de Omloop en ik denk dat ik klaar ben om een sterk klassiek voorjaar te rijden."

Van Avermaet keert nu huiswaarts, neemt een beetje rust en richt het vizier dan op de Omloop Het Nieuwsblad (2 maart), die hij al twee keer won. "Andere jaren komen we pas op maandag thuis na de Ronde van Oman, nu is er wat meer tijd tussen de twee wedstrijden en dat is zeker een voordeel. Ik kan ook nog wat goede trainingen afwerken en volgende week de Omloop nog eens verkennen. Dat doe ik met Gijs Van Hoecke, Guillaume Van Keirsbulck en Nathan Van Hooydonck en het geeft ons de kans om dat kasseigevoel opnieuw te ontdekken."

"Ik kijk uit naar de wedstrijd van zaterdag, het zou fijn zijn om opnieuw te winnen in de Omloop. Ik deed dat al twee keer, het is de eerste echte grote koers van het jaar, iedereen telt daar naar af. Als je dan meteen kan winnen, dan pak je dat goede gevoel meteen mee naar de rest van het voorjaar." Van Avermaet rijdt de Omloop, maar niet Kuurne-Brussel-Kuurne een dag later.

bron: Belga