Videorefs gebuisd op speeldag 26

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft de videorefs een negatieve evaluatie moeten geven naar aanleiding van de prestaties op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League. Slechts één van de drie tussenkomsten was correct beoordeeld. In de topper tussen Antwerp en Anderlecht (0-1) had de videoref het bij het rechte eind, oordeelt Verbist. Bij de penaltyfase tussen Lamkel Zé en doelman Didillon. Antwerp kreeg aanvankelijk een penalty, maar de VAR greep in, waarop ref Van Driessche terugkeerde op zijn stappen. Hij gaf Lamkel Zé een gele kaart voor simulatie.

De videoref ging wel in de mist tijdens het duel tussen Waasland-Beveren en AA Gent (2-1). Volgens Verbist hadden de Waaslanders na 38 minuten met een man minder moeten staan. Caufriez ging over de bal en plantte zijn voet met gestrekt been op de enkel van Brecht Dejaegere. Scheidsrechter Laforge bestrafte met geel. "Hier had de VAR moeten tussenkomen. De fout van Maximiliano Caufriez verdiende een rode kaart", aldus de scheidsrechtersbaas.

In Moeskroen-Cercle Brugge greep de videoref dan weer in terwijl hij dat niet had moeten doen. In minuut 78 verloor Friede zijn evenwicht, nadat hij aan de arm werd getrokken. Tijdens het uitglijden raakte hij Delacourt op zijn achillespees. Scheidsrechter Boucaut liet doorspelen, maar de VAR kwam tussen. "Na het zien van de beelden geeft de ref Friede een gele kaart. Hier had de VAR niet moeten tussenkomen vermits het hier niet om een rode kaart ging", aldus Verbist.