Francken dient klacht in en vraagt onderzoek houding burgemeester Verviers

Francken dient klacht in en vraagt onderzoek houding burgemeester Verviers

Voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft bij de politie klacht ingediend omwille van de schade die zijn auto gisteravond in Verviers heeft opgelopen. Hij vraagt ook dat het gedrag van de burgemeester van Verviers wordt onderzocht, omdat zij niet zou hebben geprobeerd de gemoederen te bedaren.

Een lezing van de gewezen staatssecretaris in Verviers moest gisteren worden geannuleerd omdat de situatie niet meer veilig was als gevolg van protesten. De situatie liep daarbij uit de hand en de auto van Francken liep schade op. Hij kon het ook maar matig appreciëren dat de burgemeester van Verviers, Muriel Targnion (PS), zich bij de betogers had aangesloten.

“Ernstig nalatig”

Deze morgen heeft Francken bij de politie van Lubbeek klacht ingediend tegen onbekenden omwille van de schade aan beide kanten van zijn wagen. Hij heeft in zijn klacht ook vermeld dat de burgemeester “ernstig nalatig” is geweest door mee te betogen en op geen enkele wijze de verhitte gemoederen te hebben bedaard. “Ik vraag dat dit onderzocht wordt”, aldus Francken.

bron: Belga