Van Hooydonck wordt in slot gegrepen door eigen team: “Begrijp dat ze achter mij reden”

Van Hooydonck wordt in slot gegrepen door eigen team: "Begrijp dat ze achter mij reden"

Het tactisch plan van CCC Team leek vandaag goed in elkaar te zitten in de vierde rit van de Ronde van Oman. “We waren de enige ploeg die een plan had”, sprak Van Avermaet na afloop. “Iemand moest mee in de vroege vlucht en uiteindelijk was ik het die daar in slaagde”, aldus ploegmaat Nathan Van Hooydonck. “Uiteindelijk werden we pas in de laatste kilometer gegrepen. Jammer, maar dat is ook koers.” “Het plan van de ploeg was duidelijk”, begon Van Hooydonck na afloop. “Er moest iemand meespringen in de vroege vlucht, een paar jongens hadden die opdracht toch alleszins gekregen. Dat gold eigenlijk niet voor mij. Ik voelde me bij de start niet echt super, maar opeens belandde ik toch in de ontsnapping nadat ik versnelde op een kleine helling. Greg riep door de radio dat ik een kloofje had en ik trapte hard door.”

Finaal bleven er drie koplopers over: Van Hooydonck, Darwin Atapuma en Ian Boswell. “We telden nog een mooie bonus op zo’n 10 km van de aankomst en ik geloofde er in. Ik was wel zenuwachtig, het was de eerste keer in mijn carrière dat ik in zo’n situatie terechtkwam. Atapuma, die de hele tijd nog geen kop had gedaan, viel aan op 6 km en zijn aanval deed me wel pijn. Ik moest even bekomen daarna. Ik twijfelde toen wat te lang om weer ‘vol’ te rijden. Doe ik dat wel, dan halen we de finish misschien wel.”

BMC reed mee in de achtervolging. “Dat was het plan, de koers hard maken op dat klimmetje, zodat Greg meer kansen had. Maar er bleven nog veel rappe mannen over. Er werd inderdaad achter mij gereden, maar dat was de tactiek. Daar moet je je aan houden. Er komen nog wel kansen voor mij, ik voel me goed en kijk uit naar het klassieke voorjaar.”

bron: Belga