Jupiler Pro League - Makelaar Mogi Bayat laat geld van Anderlecht blokkeren, paars-wit is "verontwaardigd"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mogi Bayat, één van de spilfiguren in de "Operatie Propere Handen", heeft geld van RSC Anderlecht laten blokkeren. De in opspraak geraakte voetbalmakelaar reageerde daarmee op het feit dat Anderlecht hem niet langer betaalde voor enkele transferdeals uit het verleden. Anderlecht is verontwaardigd en zal de zaak voor de rechtbank uitvechten. Na het voetbalschandaal van vorig jaar maakte Anderlecht bekend dat het alleen nog met makelaars zal werken die volledig transparant zijn. "We hebben aan makelaars gecommuniceerd hen enkel te betalen als er volledige transparantie bestaat in alle transferdeals en over de vennootschap waaruit werd gefactureerd", zegt de club in een persmededeling. "Hiermee maakten we een duidelijk statement als voorvechter van een clean voetbalmilieu. Inmiddels hebben verschillende makelaars hier constructief aan meegewerkt en werden de betalingen ook uitgevoerd."

"Bij Bayat bestaan er, wegens gebrek aan transparantie, twijfels rond sommige transfers die hij uitvoerde als mandataris van RSC Anderlecht. De club heeft dit aan Bayat gecommuniceerd, net als de gevolgen, namelijk een staking van de betalingen tot er volledige duidelijkheid bestaat. We hebben hierop echter geen reactie ontvangen. Daarnaast heeft de club aan de makelaars betrokken in de operatie Propere Handen, waarbij Anderlecht zich burgerlijke partij heeft gesteld, meegedeeld het verder verloop van de gerechtelijke procedure af te wachten."

"De club is dan ook verontwaardigd en betreurt dat Bayat dinsdag een beslag legde op de tegoeden van RSC Anderlecht. De club zal echter niet afstappen van zijn procedure en geen betalingen uitvoeren, totdat er volledige duidelijkheid is. Daarnaast heeft de club geen andere keuze dan zijn rechten via de rechtbank te verdedigen."

.

bron: Belga