Economische missie Mexico - Vijftiental intentieverklaringen en contracten getekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een vijftiental intentieverklaringen en akkoorden is dinsdag door overheden en bedrijven ondertekend tijdens de economische missie naar Mexico. Zo ondertekenden de federale en gewestregeringen een intentieverklaring om onderhandelingen te finaliseren over een overeenkomst rond cinematografische coproductie. De bedoeling is om coproductie en toegang tot films in beide landen te verbeteren.

Het ministerie van Communicatie van de staat Mexico sloot een contract voor Belgische geospatiale softwaretechnologie van Hexagon-Luciad die gebruikt zal worden voor toepassingen rond verkeersinfrastructuur. Hexagon-Luciad en Agencia Espacial Mexicana ondertekenden een intentieverklaring voor samenwerking rond ontwikkeling van geospatiale toepassingen.

Het Belgische ABS Laundry Business Solutions en het Mexicaanse Lavartex, actief in de wasserijsector, sloten een contract dat het begin moet vormen van een strategisch partnerschap op lange termijn.

AMB Ecosteryl en Palehui Yolia Association kwamen een partnerschap overeen rond de implementatie van groene technologie in het domein van de behandeling van medisch afval.

Brouwerij Cornelissen uit Limburg maakte dinsdag bekend dit jaar met export naar Mexico van start te gaan. De brouwer sloot daarvoor een exclusieve overeenkomst voor vijf jaar. Brouwerij Halve Maan uit Brugge ondertekende een memorandum van overeenstemming met Tlali Gourmeteria om hun samenwerking op de groeiende Mexicaanse markt voort te zetten. Een overeenkomst tussen Be Import en brouwerij Verhaeghe moet ervoor zorgen dat het bier Duchesse de Bourgogne voortaan in heel Mexico te verkrijgen is.

Cosucra formaliseerde zijn partnerschap met FX Morales voor distributie van gezonde voedingsingrediënten op de Mexicaanse markt.

De Belgische chocolatier Galler en het Mexicaanse Palacio de Hierro kwamen overeen dat Galler-producten in luxewinkels van Palacio de Hierro te verkrijgen zullen zijn in Mexico.

In het wetenschappelijk domein werd een overeenkomst gesloten tussen de Universiteit Gent en het Mexicaanse Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH).

Smart Linen Cancun maakte bekend te investeren in een geautomatiseerd systeem voor industriële wasserij van het Belgische bedrijf Lapauw.

Luxstar projects en de Belgische PTM Groep sloten een overeenkomst voor de ontwikkeling en uitbating van een vastgoedproject ontworpen door het Belgische ODA architecture in Puerto Vallarta.

Het Belgische Studiecentrum voor Kernenergie Sck-Cen verstevigde zijn samenwerkingsovereenkomst met het Mexicaanse Instituto Nacional de Investigaciones Nucleares (ININ).

Het Belgische Vésale Pharma tot slot sloot een distributieovereenkomst met het Mexicaanse Grin Laboratories.

bron: Belga