Vleeseters niet welkom op huwelijk van veganistisch koppel

Pexels

Een Amerikaans koppel heeft hun vleesetende vrienden duidelijk gemaakt dat ze niet hoeven te komen naar hun huwelijk. Ze willen hun ‘gelukkigste dag’ enkel vieren met veganisten.

Dat er een bepaalde dresscode wordt verwacht bij een huwelijk, is begrijpelijk. Maar een Amerikaans koppel gaat wel erg ver in de vereisten naar hun gasten toe. De meest opvallende vereiste van de bruid in spe is dat vleeseters niet geapprecieerd worden op de ‘mooiste dag van hun leven’.

“Geen moordenaars op ons huwelijk”

De reden? Het koppel is veganistisch en de vrouw argumenteert dat ze al jaar en dag door vleeseters scheef bekeken worden voor hun eetgewoonten en dat die mensen nu niet plots vriendelijk moeten gaan doen. “We hebben enkele familieleden laten weten dat ze niet uitgenodigd zijn op onze trouwdag omdat we geen moordenaars op ons huwelijk willen. Dat moet immers een van de gelukkigste dagen van ons leven worden. Mijn partner en ik worden al jarenlang bekritiseerd voor onze keuze om veganistisch te zijn, en nu onze grote dag eraan komt, willen die mensen plots weer vriendjes zijn. Het spijt me niet als ik hiermee onbeschoft overkom, want ik wil de ethische waarden die ik met iedereen op mijn huwelijk deel niet in het gedrang brengen”, klinkt het.

Veel te radicaal

Het bericht werd gepost op de Facebookpagina van Vegan Revolution en kwam daarna op Reddit terecht. Daar vond de meerderheid van de mensen, onder wie zowel veganisten als vleeseters, dat het koppel over de schreef gaat. “Ik ben in november getrouwd en ook ons huwelijksfeest was volledig veganistisch. We serveerden taart, koffie, thee, enzovoort. Ik heb niemand horen klagen”, reageert iemand.

“Dat is wel heel radicaal. Ze hadden ook gewoon kunnen aankondigen dat ze enkel veganistisch eten serveren. En dat als iemand daar een probleem mee zou hebben, hij of zij niet welkom is”, klinkt het.

Pexels