Dochter van Barack Obama onder vuur na alcohol te drinken

Foto AFP / M. Ngan

Malia Obama, de 20-jarige dochter van voormalig president Barack Obama, is opnieuw in opspraak geraakt nu er foto’s rondgaan waarop ze alcohol drinkt. Dit mag in de Verenigde Staten pas vanaf je 21ste. Malia krijgt bijval van Chelsea Clinton en Jenna Bush, de dochters van oud-presidenten Bill Clinton en George W. Bush. 

“Malia Obama is een privépersoon en dient met rust gelaten te worden. Geen enkel deel van haar leven zou als clickbait mogen dienen”, laat Chelsea via Twitter weten. Jenna retweette de post en voegde eraan toe: “Ik twijfelde of ik iets moest zeggen, omdat het zo’n nietszeggend artikel was, maar ik ben het volledig met Chelsea Clinton eens. Klik alsjeblieft niet op dit soort verhalen en geef Malia privacy.”

 

Miami

Malia Obama, de oudste dochter van de Obama’s, werd afgelopen weekend met een paar vriendinnen, een fles wijn en een mojito, gespot aan het zwembad van een luxe hotel in Miami. Ze wordt pas in juli 21 en zou officieel dus de wet hebben overtreden.

In november 2017 kwamen Chelsea Clinton en Ivanka Trump ook al eens voor de voormalige presidentsdochter op, toen er een filmpje opdook waarin te zien was hoe ze een sigaret opstak. Malia studeert aan Harvard en zou volgens de roddelpers een ‘wild leven’ leiden.

Steun op Twitter

In dezelfde maand kwam het nieuws naar buiten dat ze een relatie had met medestudent Rory Farquharson. Of de twee nog samen zijn, is niet bekend. Twitteraars juichen de steun die Malia van Chelsea en Jenna krijgt toe.