Dit kan je het beste eten en drinken voor het sporten

Dit kan je het beste eten en drinken voor het sporten
Foto Pexels

Niets zo vervelend als een misselijk gevoel terwijl je sport. Het spreekt voor zich dat je ervoor (en erna) best geen hele menu van de McDonalds verorbert. Deze voedingsstoffen geven je lichaam een boost

Havermout

Niets is zo makkelijk te bereiden als een kommetje havermout of granola. Die bevatten volle granen, zoals haver, en voorzien je van voldoende energie tijdens het sporten. Je eet dit best een uurtje voor je gaat lopen.

Appel of banaan

Deze twee fruitsoorten even je lichaam een dosis doorzettingsvermogen. Als je een banaan of appel dertig minuten voor je gaat sporten eet, geeft dat je voldoende daadkracht om vol te houden. Bovendien verbrand je ze vrij snel, waardoor je geen vol gevoel zal hebben. Je vermijdt best peren of bessen, want die verbranden zeer traag.

Griekse yoghurt

Yoghurt bevat veel proteïnen wat noodzakelijk is voor krachttraining. Die zorgen er namelijk voor dat je spieren sneller herstellen. Kies voor een yoghurt met zo weinig mogelijk suikers.

Ei op toast

De koolhydraten in de toast geven je de nodige energie. Het ei bevat proteïnen en een beetje vet. Als een appel of banaan niet volstaan, kan je dit altijd proberen. Let er wel op dat je dit best twee uur voordat je gaat sporten opeet.

Caffeïne

Een kopje koffie of groene thee voor het sporten zou wonderen doen. Het zorgt ervoor dat je opgewekt bent, waardoor je beter gaat presteren.