Annelies uit ‘Blind Getrouwd’: “Ik ben precies gewoon met een goede vriend op vakantie”

VTM

Annelies en haar kersverse man genoten samen van een zonnige vakantie in Malaga. Daar tastten ze elkaars gevoelens af, en voorlopig blijft het bij een bloeiende vriendschap.

We zitten intussen aan de vierde aflevering van ‘Blind Getrouwd’. Maandagavond zagen de kijkers hoe Annelies (29) en Joris (30) het naar hun zin hebben in het Spaanse Malaga. Tijdens het ontbijt in het zonnetje polsten ze bij elkaar naar de stand van zaken. “Heb je nu echt het gevoel dat je getrouwd-getrouwd bent? Voelt dit aan als een huwelijksvakantie”, vraagt Joris. “Nee, eigenlijk niet. Ik heb precies het gevoel dat ik gewoon met een keigoeie maat op vakantie ben. We amuseren ons echt te pletter, dus da’s kei goed. Stel je voor dat je getrouwd bent met iemand met wie je echt van die pijnlijke momenten hebt. Vreselijk. Dan duren die dagen volgens mij lang, hoor. Maar het is nog niet dat ik denk van: jij bent mijn man”, antwoordt Annelies.

Twijfels bij vrienden en collega’s

De 29-jarige leerkracht techniek uit Kessel-Lo kreeg intussen verdeelde reacties uit haar entourage. Hoewel haar collega’s en vrienden vóór de uitzendingen vonden dat ze er opvallend gelukkig uitzag, beginnen ze nu toch te twijfelen aan de slaagkansen van hun relatie. “Collega’s en kennissen zeiden voor de uitzendingen dat ze zeker waren dat ik de man van mijn leven had gevonden, omdat ik zo straalde. Maar zodra ze ons samen op tv zagen, twijfelden ze helaas. Sommige mensen zwijgen liever dan dat ze hun mening geven uit vrees dat ze me zouden beledigen of kwetsen”, vertelt ze in Story.

Héél knappe man verwacht

Haar leerlingen op school zijn dan weer héél recht voor de raap. “Kinderen hebben geen filter, hé. Ze zeggen soms vlakaf dat ze vinden dat Joris geen man voor mij is. ‘Wij hadden een héél knappe man verwacht, want wij vinden u echt mooi’. Ik moest mijn leerlingen duidelijk maken dat je niet enkel mag afgaan op het uiterlijk. Dat is zo kortzichtig. Wat ben je met een knappe verpakking als je jezelf niet kan amuseren met die persoon?”, klinkt het.