Werken voor de goede doelen: Maya Van Treeck voor Vzw Madam Fortuna

Vertel ons meer over jezelf en jouw goed doel

«Hallo, ik ben Maya en ben sterkhouder infrastructuur bij Madam Fortuna (sociaal-artistieke werking in Borgerhout). Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het organiseren van vrijwilligersactiviteiten die te maken hebben ‘het Madam Fortuna huis’. De laatste maanden hebben we veel opgeruimd. We hebben ook de bar en de gang gerenoveerd. Vanaf januari willen we dit afwisselen met creatieve activiteiten zoals bv. een teken- of breinamiddag. Tijdens de vrijwilligersactiviteiten proberen we in te spelen op de noden en capaciteiten van elk individu.»

Waarom ben je vrijwilligster geworden?

«Ik haal veel energie uit het vrijwilligerswerk. Weten dat ik meebouw aan een zeer kunstzinnige en menselijke gemeenschap, vind ik heel zinvol. Er wordt structuur gegeven aan het leven van mensen die bijvoorbeeld niet kunnen gaan werken. Anderstaligen kunnen er ook hun Nederlands oefenen. Andersom krijgen wij een interessante interacties met andere culturen. Het mooiste aan Madam Fortuna is dat iedereen hier 100% zichzelf kan zijn, zonder vooroordelen.»

Heeft Madam Fortuna extra hulp nodig?

«Nieuwe vrijwilligers zijn zeker welkom! Spring gerust eens binnen in de Sergeyselsstraat 20 in Borgerhout of mail naar [email protected] voor meer info.»

Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.