Elise Mertens klimt naar 16e plaats op WTA-ranking na toernooizege in Doha

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens boekt vijf plaatsen winst op de vandaag gepubliceerde nieuwe WTA-ranking. Ze staat na haar toernooizege in Doha op de 16e plaats. De 23-jarige Mertens kende een uitstekende week op het WTA-toernooi in Doha, waar ze haar vijfde WTA-titel pakte. Zaterdag versloeg ze in de finale het Roemeense eerste reekshoofd Simona Halep met 3-6, 6-4 en 6-3. Eerder in het toernooi had ze ook de Nederlandse Kiki Bertens en de Duitse Angelique Kerber verslagen, in Doha nam ze dus de scalp van drie speelsters uit de top tien.

Helemaal bovenaan de ranking behoudt de Japanse Naomi Osaka, winnares van de Australian Open, de eerste plaats. Halep klimt van drie naar twee, de Amerikaanse Sloane Stephens van vier naar drie. De Tsjechische Petra Kvitova tuimelt van de tweede naar de vierde stek. 23-voudig grandslamwinnares Serena Williams duikt opnieuw op in de top tien (10e, +1), de Deense Caroline Wozniacki moet vier plaatsen prijsgeven en is nu 14e.

Alison Van Uytvanck blijft de Belgische nummer twee op de 50e plaats, drie treden lager behoudt Kirsten Flipkens de 53e stek. Yanina Wickmayer, verliezend finaliste op het ITF-toernooi van Shrewsbury, stijgt 13 plaatsen en is nu 113e. Ysaline Bonaventure is 132e (+1).

bron: Belga