Economische missie Mexico - Belgische sporttechnologiebedrijven krijgen in Mexico steun van El Sympatico

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische sporttechnologiebedrijven die meegereisd zijn met de economische missie naar Mexico, hebben maandag in Mexico ondersteuning gekregen van gewezen voetbaldoelman Jean-Marie Pfaff, bijgenaamd El Sympatico. Het was met Pfaff dat de Rode Duivels in 1986 in Mexico tijdens het WK voetbal de halve finale bereikten en uiteindelijk vierde werden. Tijdens een event met B2B meetings georganiseerd door de "Sports & Entertainment Technology Club" van technologiefederatie Agoria, ging Jean-Marie Pfaff nog een keer in doel staan. Prinses Astrid, vicepremier en minister van Economie Kris Peeters (CD&V), Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA), Waals minister van Economie Pierre-Yves Jeholet (MR) en Brussels staatssecretaris van Buitenlandse Handel Cécile Jodogne (DéFI), kregen de kans om een penalty te trappen.

"De sport- en zakenwereld hebben veel gelijkenissen en kunnen veel van elkaar leren", zei minister Muyters. Volgens minister Peeters moet het event van Agoria tonen dat "de Belgische bedrijven echte pioniers zijn in sporttechnologie". "Ze zijn legendarisch, net zoals Pfaff."

Pfaff zelf toonde zich erg tevreden om weer in Mexico te zijn. "Dit heeft veel betekend voor mijn carrière, wat we hier in 1986 gepresteerd hebben."

bron: Belga