Met deze tips overleef je jouw carrièreswitch

Voel je je niet helemaal thuis op je huidig werk en heb je zin in iets nieuws? Dan wordt het misschien weleens tijd om te veranderen van job. Deze vier tips helpen je op weg.
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

Laat alles even bezinken. Als je van carrière verandert, staat er een heel nieuw leven op je te wachten. Je leert nieuwe mensen kennen en probeert andere dingen, kortom een heel nieuw begin. Het wordt een heel nieuwe omgeving dus laat dat even bezinken.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Om aan een nieuwe job te beginnen moet je goed weten wat bij je past. Zorg dat je weet wat je leuk vindt en welke doelen je nog wil bereiken.

Twijfel niet aan je keuze. Een carrièreswitch is niet iets waar je onbezonnen aan moet beginnen. Bespreek eerst met je huidig werk wat je niet ligt. Als het na verloop van tijd niet betert, is het misschien wel tijd om te vertrekken.

Wees zelfverzekerd. Doordat je je leven helemaal omgooit, kan het zijn dat je aan je eigen kwaliteiten begint te twijfelen, terwijl dat helemaal niet nodig is. Durf de stap te zetten en maak de keuze voor jezelf. Het is een grote verandering dus durf jezelf een schouderklopje te geven.