Thierry Neuville wordt derde, zege voor Ott Tänak

Thierry Neuville (Hyundai) is zondag derde geworden in de rally van Zweden, de tweede WK-manche van het seizoen. De Oostkantonner, die vorig jaar zegevierde in Zweden, eindigde op 56.7 seconden van de Estse winnaar Ott Tänak (Toyota). Tänak won zijn zevende WK-rally. De Fin Esapekka Lappi (Citroën) werd tweede op 53.7 van Tänak. Zesvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier (Citroën), die de eerste WK-manche in Monte Carlo won, kwam vrijdag in de zesde klassementsrit vast te zitten op een sneeuwmuur en diende op te geven. De Fransman moest zich gisteren en vandaag tevreden stellen met een rol in de achterhoede. Hij staat de leidersplaats in de WK-stand af aan Tänak, die 47 punten telt. Neuville is tweede met 43 punten. De zege in de afsluitende powerstage ging naar Tänak, voor Neuville. De volgende WK-manche vindt van 7 tot 10 maart plaats in Mexico.