Weerbericht: enkel dinsdag en woensdag wat grijzer en kouder

door
Belga
Leestijd 2 min.

Aan zee wordt deze namiddag tijdelijk wat meer bewolking verwacht, maar in de rest van het land is het overwegend zonnig, met soms hoge wolkensluiers. Met maxima van 11 tot 15 graden blijft het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Dat meldt het KMI. Vanavond en -nacht is het meestal lichtbewolkt met enkele hoge wolkenvelden. De minima schommelen tussen -2 en +6 graden. Ook morgen krijgen we opnieuw veel zon met soms enkele hoge wolkensluiers. Het is aanhoudend zeer zacht voor de tijd van het jaar, bij maxima van 10 graden in de Ardennen tot 16 graden in de Kempen. Zondagnacht wordt het helder tot lichtbewolkt. De minima schommelen van -2 tot +5 graden.

Ook op maandag is het zonnig, met opnieuw enkele hoge wolkensluiers. Over het westen kunnen er later in de namiddag wat meer wolken verschijnen, maar het blijft overal droog. In de nacht van maandag op dinsdag trekt een zwak koudefront door met tijdelijk wat regen. De maxima schommelen in de meeste streken rond 13 of 14 graden.

Dinsdag start grijs, met in het oosten nog wat lichte regen. In de loop van de dag wordt het droog met opklaringen vanaf het westen. Het is koeler met maxima rond 10 graden. Woensdag is het wisselend tot soms nog zwaarbewolkt. Het blijft droog met maxima rond 12 graden. Van donderdag tot zaterdag krijgen we opnieuw veel zon, met regelmatig wel hoge wolkensluiers. Het blijft droog en het wordt opnieuw zeer zacht met maxima in het centrum rond zo'n 13 graden op donderdag en op vrijdag en zaterdag opnieuw 14 à 15 graden.

bron: Belga