Vijf verdachten gearresteerd voor meer dan 100 inbraken in Vlaamse scholen

Vijf verdachten gearresteerd voor meer dan 100 inbraken in Vlaamse scholen

Rechercheurs van de lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo hebben in samenwerking met de federale gerechtelijke politie Limburg een bende opgerold die in aanmerking komt voor meer dan 100 diefstallen met braak in scholen. Dat maakte de Beringse politie vandaag bekend. Na doorgedreven onderzoek kon de politie vijf personen arresteren. Drie verdachten werden door de Limburgse onderzoeksrechter aangehouden en opgesloten. Twee van de drie personen legden gedeeltelijke bekentenissen af. Het aangehouden drietal bestaat uit onder meer een koppel, waarvan de man een 29-jarige inwoner van Herk-De-Stad is. Zijn 28-jarige vriendin is gedomicilieerd in Tienen. De derde verdachte is een 29-jarige man uit Sint-Truiden. De twee resterende personen vormen een koppel uit Sint-Truiden. De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen.

Uit de meest recente onderzoeksgegevens bleek dat de verdachten voor meer dan 100 inbraken in scholen in aanmerking komen. De bende pleegde de feiten in wisselende samenstelling. Ze hadden het bij de inbraken gemunt op computers, laptops, tablets, kluizen en vooral cash geld. Ze gebruikten bruut geweld met grote materiële schade in de scholen tot gevolg.

Bij huiszoekingen konden de speurders heel wat gestolen goederen recupereren. De lokale recherche van Beringen zal het verdere onderzoek voeren. De politie gaat alle benadeelde scholen contacteren met het oog op een teruggave van de goederen.

Binnen de Beringse politiezone konden vier verdachten gelinkt worden aan negen inbraken in scholen. Sinds september 2018 viseerden inbrekers in Limburg verschillende scholen. De Limburgse fgp coördineerde aanvankelijk het onderzoek en verzamelde en verspreidde alle informatie over de inbraken naar de onderzoekende eenheden. Door alle gegevens te laten samenvallen met hun eigen onderzoek wisten de Beringse speurders een doorbraak te forceren.

bron: Belga