Moskou zal aansprakelijkheid voor neerhalen vlucht MH17 niet aanvaarden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rusland is geenszins van plan de aansprakelijkheid te aanvaarden voor het neerhalen van vlucht MH17. Ook niet nu Moskou met Nederland en Australië diplomatiek overleg wil voeren over de kwestie. Dat laat woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova weten. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok zei vorige week dat het diplomatieke overleg ertoe moet leiden dat "formele onderhandelingen" over de aansprakelijkheid kunnen beginnen.

Maar speculaties in de media over dat Rusland de aansprakelijkheid zal aanvaarden, doet Zakharova af als "fantasieën". "Hetzelfde geldt voor de geruchten over de mogelijkheid om een of andere compensatie te bespreken", aldus de woordvoerster tegen het Russische staatspersbureau TASS.

Nederland en Australië hebben Rusland verantwoordelijk gesteld voor het neerhalen van MH17. Moskou wijst alle aantijgingen van de hand.

Blok wilde niet op de Russische uitlatingen ingaan. "Er is eerst het diplomatieke overleg dat we nu hebben, hopelijk leidt dat tot formele onderhandelingen. Maar het helpt niet als ik nu in het openbaar ga speculeren over waar we wel of niet over praten, of ga reageren op geluiden vanuit de Russische federatie."

Bron: Belga