Europa League - Ivan Leko was boos bij de rust: "Te veel stress in eerste helft"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge heeft Salzburg donderdag zijn eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. Stefano Denswil (64.) en Wesley (81.) maakten de openingstreffer van Zlatko Junuzovic (17.) ongedaan. "Tijdens de pauze was ik echt kwaad", stelde Club Brugge-coach Ivan Leko. Club Brugge won voor het eerst sinds november 2015 een Europese thuismatch, voor Salzburg kwam een einde aan een reeks van 31 wedstrijden zonder nederlaag. "We wisten dat we tegen een team zouden spelen dat al lang ongeslagen is, en 18 op 18 pakte in de Europa League. Toch geloofde ik in een goed resultaat", zei de Kroaat. "Maar enkele spelers maakten foutjes in de balcirculatie, en het vertrouwen verdween."

In de eerste helft zaten er inderdaad veel slordigheden in het Brugse spel. Leko gooide bij de rust Diatta en Poulain in de ploeg, zij lieten zich in positieve zin opmerken. "Tijdens de pauze was ik echt kwaad. In de eerste helft speelden we met te veel stress. We waren bang om fouten te maken. Dat was niet het normale Club. We toonden te veel respect. Ik wou een team met energie zien, we moesten risico's nemen."

Blauw-zwart verdedigt volgende week donderdag in Salzburg de krappe zege. "Ik denk dat we zeker kans maken om door te stoten", aldus Leko. "Ik hou van dit Salzburg. Dit is een team met energie en kwaliteit, met een sterke coach."

Zondag ontvangt Club Brugge koploper Racing Genk in de topper van de 26e speeldag in de Jupiler Pro League. De zege tegen Salzburg was alvast een opsteker, na enkele mindere resultaten in de competitie. "Pas vanaf morgen spreken we over zondag. Voor de match hebben we met geen woord gerept over Genk. Ik geloof in mijn ploeg, dit team heeft energie en passie. We zullen zondag zien welk team op dit moment het beste is in België. Vandaag heb ik mentaliteit, inzet en energie gezien. Na de twijfels rond mij ben ik heel trots op de prestatie van mijn spelers."

bron: Belga