Europa League - "Club Brugge heeft zege verdiend"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Salzburg heeft donderdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden in het Jan Breydelstadion. Club Brugge trok met 2-1 aan het langste eind in de heenmatch van de zestiende finales van de Europa League. "Club Brugge heeft deze overwinning verdiend", verklaarde Salzburg-coach Marco Rose na afloop. In Brugge kwam er voor Salzburg een einde aan een reeks van 31 wedstrijden zonder nederlaag. "Onze prestatie was nochtans solide", stelde Rose. "Het was een lastige wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander. Het was zwaar, die eerste match in twee maanden. Maar dat wisten we op voorhand. Vooral in de tweede helft deed Club Brugge het goed, ze hebben de overwinning dan ook verdiend."

Rose haalde ook de slechte staat van het veld aan. "Het terrein lag er beter bij dan ik gedacht had. Maar eigenlijk zou er op dit veld geen Europese wedstrijd mogen plaatsvinden."

De Salzburg-coach gelooft zeker nog in een goede afloop. "Als we thuis een doelpunt maken en geen goal slikken, dan stoten we door. Deze 2-1 is geen droomuitslag. Maar we maken zeker nog kans op de volgende ronde."

bron: Belga