Valentijn beu? Dit kan je vandaag doen

Valentijn beu? Dit kan je vandaag doen
Foto Pexels

Vandaag is valentijn en als jij geen romanticus bent – of geen lief hebt – is de kans groot dat het nu al je keel uitkomt. Hartjes hier, love songs daar, verliefde stelletjes overal… Het kan soms al eens te veel worden. Blijf niet bij de pakken zitten en doe vandaag iets dat niets met valentijn te maken heeft.

1. Horrorfilms

Zijn romantische komedies niet aan jou besteed? Niets verplicht je om op valentijn alleen maar zoetzemige films te kijken. Wat dacht je van een horrormarathon? Nodig wat vrienden uit of kijk lekker in je eentje – al is dat niet aan te raden als je schrikkerig van aard bent. Doe de deur maar alvast op slot en zorg voor een grote kom popcorn.

2. Nachtje uit

Veel kans dat iedereen die vandaag uitgaat vrijgezel is. De koppeltjes onder ons gaan immers op restaurant of spenderen een romantisch avondje thuis. Het is dus eigenlijk de ideale gelegenheid om singles tegen het lijf te lopen. Als vrijgezel hoef je je van niemand iets aan te trekken en je blijft zolang weg als je wil – wie weet zelfs tot morgenochtend?

3. Frietje steken

Wat is het tegenovergestelde van een romantisch diner? Juist ja, een zak frieten met een frikandel special. Zet je dieet vanavond eens op pauze en trakteer jezelf op een overheerlijke cheat meal. Waarschijnlijk is de wachtrij bij de frituur ook nog eens korter dan gewoonlijk, dus profiteer ervan.

4. Self love

Het is niet omdat je single bent, dat je vandaag niet aan je trekken kan komen. Er zijn genoeg hulpmiddeltjes die je een handje kunnen helpen. Niks in huis? Dan is dit het ideale moment om jezelf een cadeautje te geven. Niets is te gek, zelfs het ‘zwaard’ van Jon Snow behoort tot de mogelijkheden.

5. Tijd voor wat depressiviteit

Uiteraard mag je je vandaag ook slecht voelen. Sommigen hebben niks met valentijn, maar misschien is het voor jou gewoon een pijnlijke dag. En dat is helemaal oké. Installeer jezelf in de zetel, neem er een dekentje en zo nodig een glas wijn bij en laat de tranen maar even de vrije loop. Morgen is al die romantiek alweer voorbij.