‘Hou je bek en bef me’: is dit de Valentijnssingle van 2019?

De Nederlandse zangeres MEROL heeft met valentijn haar nieuwe single uitgebracht. Naar aloude gewoonte, is het een satirisch/expliciet nummer met ditmaal de gevleugelde titel ‘Hou je bek en bef me’. Wie heeft nog romantiek nodig in 2019? 

MEROL brak afgelopen jaar bij onze noorderburen door met haar hitsingles ‘Kerst met de Fam’ en ‘Lekker met de Meiden’. De clip van dat tweede nummer, dat vertelt dat meisjes graag samen worteltaart en ketamine snuiven, werd bijna twee miljoen keer bekeken op YouTube.

De 28-jarige zangeres, die eigenlijk Merel Baldé heet, studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde onder meer in de musical ‘Soldaat van Oranje’ en een hele rist Nederlandse televisieprogramma’s.

Creatieve proces

“Ik kwam op het idee dit nummer te schrijven, toen ik letterlijk de gedachte “Hou je bek en bef me” had, toen ik met een jongen op de bank zat en hij aan het kletsen was en thee wilde gaan zetten. Toen dacht ik: nee nee, ik wil gewoon met je naar bed”, vertelt Merol over het creatieve proces achter het nummer.