Vijftigtal passagiers opgedaagd in Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op Brussels Airport is het vanochtend bijzonder rustig nu het volledige Belgische luchtverkeer platligt door de nationale staking van de vakbonden. Een lege vertrek- en aankomsthal dus, maar toch daagde een vijftigtal passagiers op, zegt woordvoerster Nathalie Pierard. Morgen en vrijdag worden daarentegen drukke dagen op de luchthaven. Het ging om 6.30 uur om een dertigtal 'verloren passagiers' die opgevangen worden door de luchthavenuitbater. Daarnaast was er sprake van een twintigtal passagiers van TUI fly die verkeerdelijk naar de luchthaven afgezakt waren. De luchtvaartmaatschappij annuleerde geen vluchten, maar leidt die af naar verschillende luchthavens in de buurlanden. De passagiers die moesten opstijgen vanuit Brussel of Charleroi, moeten naar de Heizel (Brussels Expo) en Parking T (Keizerin Charlottelaan in Brussel) afzakken om er eerst de bus te nemen.

Om 22 uur vanavond herneemt het luchtverkeer. Op Brussels Airport is nog één vertrekkende vlucht voorzien van Aeroflot richting Moskou. Ook is er nog een zestal aankomende vluchten.

Morgen wordt alleszins een drukke dag op de luchthaven. "We verwachten veel meer passagiers", zegt Pierard, omdat de maatschappijen hun vluchten moesten herboeken. "Het is voor ons een 'red day', met meer meer passagiers dan normaal. Onze boodschap: kom op tijd naar de luchthaven, want het is drukker dan normaal aan de screenings en controles." Hinder voor de vluchten wordt niet meer verwacht.

bron: Belga