Proximus League - David Hubert (OHL) wordt twee duels geschorst

door
Belga
Leestijd 1 min.

OH Leuven kan de komende twee wedstrijden niet rekenen op David Hubert. De middenvelder van de rode lantaarn in 1B werd dinsdag door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voor twee speeldagen geschorst. Hubert moet ook 1.000 euro boete betalen. Diep in de blessuretijd in de competitiewedstrijd op het veld van KV Mechelen (2-1) kreeg Hubert rechtstreeks rood. De ervaren middenvelder van OH Leuven ging vol door op Igor De Camargo, nadat het spel eigenlijk al was stilgelegd voor een overtreding van de Mechelse spits.

Voor die overtreding vorderde het Bondsparket vier speeldagen schorsing, maar was OHL het niet mee eens en dus boog de Geschillencommissie zich dinsdag over de strafmaat. Die halveerde de sanctie, omdat er sprake was van uitlokking en Hubert nooit eerder rechtstreeks uitgesloten werd.

"Hubert wilde de bal recupereren, nadat zijn tegenstrever onsportief tijd wilde rekken. De Camargo probeerde de bal bij te houden, en in een reactie om de bal te veroveren raakt Hubert met zijn studs de voet van zijn tegenstrever", luidt het vonnis. "Deze handelswijze valt geenszins goed te keuren, ondanks het onsportief gedrag van De Camargo. Niettemin houdt de Geschillencommissie rekening met het gunstig strafverleden van Hubert."

Tenzij OH Leuven in beroep gaat, mist de dertigjarige Hubert de wedstrijden in het slot van de reguliere competitie tegen Westerlo (16 februari) en Tubeke (24 februari). Na 25 van de 28 speeldagen is rode lantaarn OH Leuven veroordeeld tot de play-downs.

Bron: Belga