Meer dan honderd supermarkten blijven gesloten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Door de nationale stakingsdag blijven ook vele supermarkten toe. Bij Carrefour gaat het bijvoorbeeld om 44 vestigingen, bij Delhaize om 68. Vooral in het zuiden van het land is er hinder. Het merendeel van de winkels is wel geopend. "Van de 800-winkels die we hebben, zijn er meer dan 750 open", zegt de woordvoerder van Carrefour, Baptiste van Outryve. "Vierenveertig zijn er gesloten en we hopen dat er nog opengaan in de loop van de dag." De gesloten winkels zijn gespreid over heel het land, klinkt het, maar in het zuiden zijn het er iets meer. In het Luikse zijn vele hypermarkten toe.

Bij Delhaize is er een gelijkaardige situatie. "op dit ogenblik zijn al onze zelfstandige winkels open. Dat zijn er meer dan 650", zegt woordvoerder Roel Dekelver. Het gaat om de AD-supermarkten, de Proxy-Delhaize buurtsupermarkten en de kleine Shop & Go winkels.

Maar bij de eigen winkels van Delhaize is de situatie anders. Van de 130 eigen winkels in heel het land zijn er 68 gesloten, waarvan een vijftal in Vlaanderen. "De impact in Brussel en Wallonië is groter. Het merendeel van de supermarkten ondervindt er hinder."

Bij Delhaize is er sprake van sporadische acties in de distributiecentra, maar die hebben geen impact op de bevoorrading van de winkels. Ook bij Carrefour zijn de winkels correct beleverd.

bron: Belga