Jupiler Pro League – 3.000 euro boete voor KRC Genk na Limburgse derby

Jupiler Pro League - 3.000 euro boete voor KRC Genk na Limburgse derby
Jupiler Pro League - 3.000 euro boete voor KRC Genk na Limburgse derby

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 3.000 euro opgelegd aan KRC Genk, na supportersincidenten in de Limburgse derby op bezoek bij STVV. De knotsgekke wedstrijd in Sint-Truiden op 18 januari moest ruim vijf minuten later van start gegaan omdat de Genkse supporters voor de aftrap pyrotechnisch materiaal op het veld hadden gegooid. De match werd niet alleen later op gang gefloten, maar er werd ook veel schade toegebracht aan het kunstgrasveld van STVV.
“Pyrotechnisch materiaal is uiterst gevaarlijk en kan niet worden getolereerd”, oordeelt de Geschillencommissie. “Het werd niet alleen aangestoken, maar de supporters gooiden het ook op het veld. De sensibiliseringscampagnes die Genk daaromtrent organiseert, bereiken niet het gewenste doel. Ook al is de wedstrijdorganisatie in handen van STVV, de bezoekende club blijft verantwoordelijk voor het gedrag van zijn supporters.”
Vorige week kreeg ook STVV een boete van 2.000 euro, nadat Truiense supporters bierbekers en andere projectielen op het veld hadden gegooid tijdens de verzorging van Genk-verdediger Dewaest en STVV-doelman Steppe op slag van rust.

Bron: Belga