Euromillions Basket League - Brussels gaat vlot winnen in Leuven

Brussels heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de achtste speeldag in de Euromillions Basket League makkelijk van Leuven gewonnen met 65-88. Bij de rust stond het 38-51. Het was al de elfde zege op rij voor Brussels. In het eerste kwart werd er meteen enorm veel gescoord in de Leuvense Sportoase, en na tien minuten stond het 20-31. Ook de tweede en de derde periode gingen naar Brussels, zij het iets nipter met eerst 18-20 en vervolgens 17-18. In de laatste tien minuten onderstreepten de mannen van coach Serge Crevecoeur nog eens hun overmacht met een 10-19, die leidde tot de 65-88 eindscore.

Voor Brussels was het dinsdag al de twaalfde zege in vijftien wedstrijden, en het wipt zelfs over Charleroi naar de tweede plaats. De Brusselaars tellen nog altijd één wedstrijd minder dan leider Oostende, en als ze ook die winnen, mogen ze zich nummer één noemen. Het Leuven van coach Eddy Casteels blijft na zijn elfde nederlaag van het seizoen tiende en laatste.