Champions League - PSG doet gouden zaak bij ManU, Roma wint thuis van Porto

PSG staat met anderhalf been in de kwartfinales van de Champions League. De Franse kampioen haalde het dinsdagavond met 0-2 bij Manchester United. In de tweede wedstrijd van de avond was AS Roma op eigen veld met 2-1 te sterk voor FC Porto. Bij ManU zat Romelu Lukaku zoals verwacht op de bank. PSG miste dan weer de geblesseerden Neymar, Cavani en Meunier (hersenschudding). In een erg potige eerste helft, gekleurd met vijf gele kaarten en doorspekt met meerdere opstootjes, kregen beide teams kansjes maar echt groot doelgevaar viel er niet te noteren.

Acht minuten na de pauze trilden de netten een eerste keer. Nadat De Gea een kopbal van Mbappé knap had gered, stond de Spanjaard kansloos tegenover de inlopende Kimpembe. Meteen daarna maakte Dani Alves er met een vluchtschot bijna 0-2 van. Die tweede Parijse goal viel op het uur toch. Kylian Mbappé rondde een knappe aanval van de bezoekers af.

Bij ManU mocht Lukaku in de 84e minuut invallen voor Rashford maar hij kon zich in die korte periode niet doorzetten. De thuisploeg eindigde nog met tien na een tweede geel voor Pogba. De Fransman mist daardoor de return.

In het duel tussen AS Roma en FC Porto, dat net als op Old Trafford begon met een minuut stilte voor de verongelukte Emiliano Sala, kwam de thuisploeg na 37 minuten dicht bij de openingsgoal. Edin Dzeko trapte vanuit een scherpe hoek echter tegen de paal. Het was de grootste kans in een gesloten eerste periode.

Na de koffie was het eerste gevaar opnieuw voor Roma. Casillas redde op een schot van Cristante. Porto antwoordde met een gevaarlijke kopbal van Danilo.

Halfweg de tweede periode achtte youngster Nicolo Zaniolo zijn moment gekomen. De 19-jarige Italiaan vloerde Casillas eerst met een rake trap (70.) en tikte vijf minuten later ook de 2-0 voorbij de Spaanse goalie. Maar Porto, gecoacht door Sergio Conceiçao, was niet aangeslagen en amper enkele minuten na de tweede Romeinse goal lukte invaller Adrian Lopez de belangrijke aansluitingstreffer.

Woensdagavond staan in de heenronde van de achtste finales Tottenham-Dortmund en Ajax-Real Madrid op het programma. Volgende week worden de vier overige duels afgewerkt: op dinsdag (19 februari) Lyon-Barcelona en Liverpool-Bayern München, een dag later Schalke-Manchester City en Atletico Madrid-Juventus. De terugmatchen worden drie weken na de heenwedstrijden gespeeld.