Axel Witsel voor clash met Tottenham: "Premier League is niet sterker dan Bundesliga"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Axel Witsel kijkt vanavond (om 21u00) zijn collega-Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in de ogen in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tussen Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund. Witsel wilde vooraf niet gezegd hebben dat Tottenham favoriet is. De middenvelder werd gevraagd of hij de Premier League, waar Tottenham momenteel derde staat, als sterkste competitie ter wereld inschatte. "Neen", was Witsel duidelijk. "Ik denk dat de Premier League in zijn geheel niet sterker is dan de Bundesliga. De Premier League wordt wereldwijd gewoon meer 'gehypet'. Om historische redenen oriënteren de internationale media zich meer op de Premier League, dan op bijvoorbeeld de Bundesliga, de Serie A of de Ligue 1. De competitie wordt in veel meer landen op tv uitgezonden en zo kennen veel mensen die competitie beter. Ik zie echter geen onderscheid in de kwaliteiten van de teams."

Witsel en co missen deze avond in Londen met kapitein Marco Reus (adductoren) hun misschien wel belangrijkste speler. "Het is echt zonde dat Marco met een blessure de heenwedstrijd moet missen", erkende Witsel. "Ik denk dat hij de voorbije zes maanden de beste speler in de Duitse competitie was. Hij zit al aan zeventien goals en elf assists (alle competities samen, red.). We kunnen hem moeilijk missen." Dortmund mist vandaag naast Reus ook nog Paco Alcacer (schouder), Lukasz Piszczek (hiel) en Julian Weigl (ziek).

Ook tegenstander Tottenham is allesbehalve compleet. De Spurs missen met Dele Alli (dij) en topschutter Harry Kane (enkel) eveneens twee sleutelspelers.

Bron: Belga