Kim Kardashian wordt beschuldigd van fraude en contractbreuk

Kim Kardashian heeft een klacht aan haar been vanwege haar eigen emoji-reeks. De realityster ontwierp de zogenaamde ‘Kimoji's' samen met een ontwikkelaar. Uiteindelijk trok ze zich uit de deal waardoor die businesspartner nu 100 miljoen dollar eist aan misgelopen opbrengsten.
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

Enkele jaren geleden heeft de realityster en businessvrouw een resem aan emoji's gelanceerd over haarzelf en haar familie. Die waren zeer succesvol bij haar fans en veel celebs namen het concept over.

Rechtszaak

De realityster stemde in 2014 toe de ontwikkelaars, David Liebsohn en zijn businesspartners, 60% van de winsten te geven. Op het moment dat ze van de app een handelsmerk wou maken ontdekte ze dat een van de Liebesohn partners persoonlijke informatie van haar had gelekt. Daarop trok ze zich terug uit de deal. Kim wordt nu, door Liebesohn, aangeklaagd voor 100 miljoen dollar omwille van fraude, contractbreuk en voor de winsten die ze maakte met ‘Kimoji'. De kans is dus groot dat de realityster in een gigantische rechtszaak terechtkomt.

De Kardashian telg heeft verschillende producten in de app store, zoals een spel, lifestyleblog en de bewuste Kimoji. Zelf heeft ze nog niet gereageerd op de aanklacht.